dijous, 8 de desembre del 2011

MESUREM L'ALÇADA DE LES GIRAFES

Des de l'aula intentem que l'aprenentatge dels xiquets/es siga cada vegada més significatiu, vivencial i actiu. Dins del projecte de els girafes hem realitzat una experiència concreta que consisteix en mesurar l'alçada de les girafes.

Després de veure diferents documentals a la PDI, llegir informació facilitada per les famílies hem aprés que la girafa és l'animal més gran de l'Àfrica i fins i tot del món. Mesuren aproximadament 5 metres.
El dubte que s'ens planteja és quant son exactament 5 metres.

La idea que elles i ells tenen és prou diferent de la mesura reial, uns pensen que és fins al cel, altres que és com la porta de la classe,... Aleshores sortim al pati i per equips de taula han de mesurar 5 metres. Uns equips els facilite una cinta mètrica de 20 metres, i els altres un regle d'un metre. També un equip ho mesura en pams.

Mireu i escolteu amb atenció el següent vídeo!!

1 comentari:

Elena ha dit...

Uns diàlegs molt enriquidors. Per comentar, per descomptat, l'aproximació de Sandra en vore que li falten pocs pams per comptar fins a 35 i molta distància. Així que opta per fer els pams més distanciats entre sí. Matemàticament molt interessant!!!